Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μέγαρο Μουσικής 13/10/2022 - Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λονδίνου

 Σήμερα, μετά από 20 ολόκληρα χρόνια, η Royal Philharmonic Orchestra of London ήρθε ξανά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Μέγαρο Μουσικής, για να παρουσιάσει τις εξαίρετες ερμηνεύσεις της! Μόνο η τιμή του πιο φθηνού εισιτηρίου, δείχνει την αξία της συγκεκριμένης ορχήστρας, που ήταν στα 20 ευρώ. Πλέον, η Φιλαρμονική Ορχήστρα διευθύνεται από τον Vasily Petrenko, ένα απίθανο μαέστρο με ένα πλούσιο βιογραφικό και μια καριέρα στην ακμή της και βρίσκεται μόνο στην ηλικία των 46 ετών (έτος 2022). Ο αξιοθαύμαστος Vasily Petrenko μάγεψε το κοινό με τις κινήσεις του και ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές της σημερινής παράστασης. 



    Αρχικά το πρόγραμμα ξεκινούσε με την Συμφωνία αρ.1 σε ρε μείζονα, έργο 25 (Classical Symphony), ένα ωραιότατο έργο του Sergei Prokofiev, το οποίο περιέχει στοιχεία που αναδείχνουν την προσωπικότητα του ίδιου του δημιουργού. Έπειτα, συνέχισε η παράσταση με την προσέλευση του Sergei Krylov ο οποίος καθήλωσε το κοινό, παίζοντας με τον ανεπιτήδευτο λυρισμό, τη ρευστότητα και τους μεταβαλλόμενους τόνους που χαρακτηρίζουν τους καλύτερους βιολίστες στις κορυφαίες εμφανίσεις τους (The Times). Τέλος, το Β' μέρος περιελάμβανε την συμφωνία αρ.2 σε ρε μείζονα, έργο 43 του Jean Sibelius.



   Μέσω του κοινού, στο οποίο υπήρχαν και ξένοι άνθρωποι, διαφαίνεται η πολυπολιτισμικότητα της εποχής μας και το γεγονός ότι η μουσική ενώνει όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως της εθνικότητας, της καταγωγής, της φυλής ή του φύλου. Η συγκεκριμένη παράσταση θεωρείται από τους περισσότερους μία από τις καλύτερες, ίσως και η καλύτερη, της φετινής σεζόν 2022-2023!




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Συναυλίες... και στη Ρουμανία!

       Με την ευκαιρία ενός προγράμματος erasmus, πήγαμε κάποια παιδιά στη Ρουμανία και τη συγκεκριμένη περίοδο υπήρχαν συναυλίες! Συγκεκριμένα, μείναμε σε μία πολύ ωραία και γραφική κωμόπολη, το Brasov, το οποίο αναδεικνύει με πολύ ωραίο τρόπο τον Ρουμάνικο πολιτισμό. Οι συναυλίες αυτές, την περίοδο 24 - 26 Σεπτεμβρίου, ήταν δωρεάν, μάθημα Παιδείας και Δημοκρατίας και είχαμε την ευκαιρία να τις παρακολουθήσουμε. Εκτός από παραδοσιακά τραγούδια, υπήρχε και η γνωστή σε όλους κινηματογραφική μουσική. Έπαιξαν ακόμη και ελληνικά τραγούδια τα οποία τράβηξαν την προσοχή μας και μέσω αυτής της πράξης διαφαίνεται ότι ο ελληνικός πολιτισμός έχει επηρεάσει και την βόρεια Ευρώπη.          Επιπρόσθετα, ακούστηκαν τραγούδια από ταινίες όπως από το "Jurassic Park" με μία αρκετά καλή ερμηνεία από την πλευρά των μουσικών με αποτέλεσμα παρά τη βροχή, να μαζευτεί αρκετός κόσμος ώστε να παρακολουθήσει αυτό το ασυνήθιστο, για εμάς, γεγονός. https://drive.google.com/file/d/1oOtg-9NiyAw2xGX8Y6NZj5

Η συναυλία μας στο Αρσάκειο Κολλέγιο (Δίκτυο Σχολείων)

  Συγχαρητήρια! Ήταν μια πολύ όμορφη εκδήλωση!